Gemeentenieuws

Nieuws van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het webarchief.

 • Eerste ontwerp Gezonde Buurten Leimuiden. Wat vindt u?

  19 juli 2024

  Op woensdag 26 juni vond in Leimuiden de presentatie plaats van het eerste ontwerp binnen het Gezonde Buurten Project. Bewoners, verenigingen en kinderen hebben de afgelopen maanden nagedacht over wat ze graag willen in Leimuiden.

 • Ontvang als inwoner tot 3.000 euro voor isoleren van koopwoning met Isolatieprogramma Kaag en Braassem

  17 juli 2024 afbeelding van een persoon die dakisolatie aanlegt op zolder

  De gemeente is officieel van start gegaan met het Isolatieprogramma Kaag en Braassem. De gemeente kan daarmee maximaal 326 huishoudens financieel helpen bij het isoleren van hun slecht geïsoleerde koopwoning. Het gaat om woningen met energielabel D, E, F, G en woningen zonder energielabel die slecht zijn geïsoleerd. Het subsidiebedrag is maximaal 3.000 euro en kan één keer worden aangevraagd. De subsidie is voor maatregelen als vloer-, muur-, dakisolatie, HR++ glas en ventilatie.

 • Opening historische routes in Kaag en Braassem

  15 juli 2024

  Inwoners van en bezoekers aan Kaag en Braassem kunnen tegenwoordig niet alleen meer genieten van wat de gemeente in 2024 te bieden heeft. Vrijdag 12 juli opende wethouder recreatie Nick van Egmond de fiets-, vaar- en wandelroutes van Historisch Actief. Via deze routes leer je meer over de geschiedenis van verschillende plekken in de gemeente.

 • College blikt terug: doelstellingen gerealiseerd ondanks financiële onzekerheid

  12 juli 2024

  In 2022 is het college gestart met haar bestuursperiode en de uitvoering van het Raadsakkoord ‘Samen bouwen aan de toekomst van onze dorpen’ via het College Uitvoeringsprogramma. Het college van burgemeester en wethouders blikt halverwege hun raadsperiode terug op de afgelopen twee jaar.

 • Onderzoek naar nieuwe woningen in Hoogmade

  11 juli 2024

  De woningnood in Hoogmade is hoog. Daarom heeft de gemeenteraad vorige maand ingestemd met de pilot participatie Dorpsperspectief Omgevingsvisie voor Hoogmade. In deze pilot gaat de gemeente samen met de dorpsraad kijken naar de voorzieningenbehoeftes van Hoogmade. Daarnaast start de gemeente met een onderzoek naar de geschiktheid van het Vlietpark (dierenweide) voor woningbouw.

 • Gemeente Kaag en Braassem presenteert jaarrekening 2023

  11 juli 2024

  Op maandag 8 juli is tijdens de raadsvergadering de jaarrekening 2023 vastgesteld. In de jaarrekening staat beschreven hoeveel geld er waaraan is uitgegeven.

 • Gemeente Kaag en Braassem kan komende jaren verder met ambities uit raadsakkoord

  09 juli 2024

  De gemeente Kaag en Braassem kan ook de komende jaren verder met de ambities uit het raadsakkoord én is er een kleine buffer voor onverwachte ontwikkelingen. De gemeenteraad besloot afgelopen maandag positief over het voorstel voor een sluitende meerjarenbegroting 2025-2028.

 • Nieuwe webpagina Groen en Duurzaam Kaag en Braassem staat nu online!

  03 juli 2024 Foto van een persoon die met een kop thee naar de nieuwe landingspagina kijkt

  De nieuwe webpagina Groen en Duurzaam Kaag en Braassem staat nu online op de gemeentewebsite.

 • Kom naar de groene straat op de braderie in Oude Wetering

  28 juni 2024 Afbeelding van een vorige braderie in Oude Wetering. Op de foto lopen mensen langs kraampjes met kleding

  Zaterdag 6 juli vindt weer de jaarlijkse braderie plaats in Oude Wetering. Op initiatief van onze klimaatburgemeester Lia van Strien is daar dit jaar voor het eerst een groen straatje aan toegevoegd.

 • Gemeente verlengt samenwerking met welzijnsorganisatie De Driemaster voor twee jaar

  28 juni 2024

  Ook in 2025 en 2026 blijft welzijnsorganisatie De Driemaster de taken op het gebied van welzijn en preventie voor de gemeente Kaag en Braassem uitvoeren. Het college van B&W heeft besloten om de lopende subsidieovereenkomst met twee jaar te verlengen.