Gevonden of verloren voorwerpen melden

Heeft u iets gevonden of bent u iets verloren? Lees hieronder wat u kunt doen.

Identiteitsbewijs gevonden

Als u een identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) vindt, mag u dit niet zelf bewaren. Breng het naar het gemeentehuis. U kunt dit ook niet online melden.

Identiteitsbewijs verloren

Als u uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart bent verloren, dan hoeft u geen aangifte te doen bij de politie. U meldt de vermissing van uw paspoort of identiteitskaart online bij de gemeente. Een verloren rijbewijs meldt u online op RDW.nl. Daarna kunt u direct een nieuw identiteitsbewijs aanvragen. Wanneer u uw oude identiteitsbewijs terugvindt, levert u dit in bij uw gemeente. Dit identiteitsbewijs is namelijk niet meer geldig.

Maak een afspraak via ons afsprakensysteem

Ander voorwerp gevonden of verloren

Als u een ander voorwerp heeft gevonden, mag u het voorwerp zelf bewaren voor de eigenaar. U meldt uw vondst altijd op de website verlorenofgevonden.nl of door te bellen met 071 332 72 72.  U kunt het voorwerp ook afgeven in het gemeentehuis. Bewaart u het voorwerp zelf, dan zorgt u er goed voor. U bewaart het tenminste 1 jaar. Na een jaar kunt u misschien eigenaar worden als u dit wilt. Ook als u het voorwerp thuis bewaart meldt u het gevonden voorwerp bij de gemeente.

Heeft u een ander voorwerp verloren? Kijk dan ook op de website verlorenofgevonden.nl of uw voorwerp gevonden is. Als het voorwerp niet gevonden is, meldt u het op deze website. Staat uw voorwerp op de website verlorenofgevonden.nl? Geef het aan op deze website. Uw aanvraag komt bij ons binnen en wij brengen u in contact met de vinder of spreken met u af wanneer u het voorwerp op kunt komen halen.

Bijzonderheden