Hoogmadenaar Arie van der Pouw Kraan ontvangt lintje

Van der Pouw Kraan was de afgelopen 30 jaar de drijvende kracht achter de Dierenweide in Hoogmade. In 1995 nam hij die rol van zijn vader over. Hij zorgde voor een grote verscheidenheid aan dieren op de weide en verzorgde ze. Ook zorgde hij ervoor dat het dierenverblijf, de wei, het hek en de beschoeiing goed werden onderhouden.

Van der Pouw Kraan zet zich niet alleen voor de Dierenweide in, hij doet veel meer vrijwilligerswerk in Hoogmade. Zo werkt hij al 15 jaar mee aan voor het onderhoud van de Rooms Katholieke kerk en omgeving. Al 11 jaar bezorgt hij voor Tafeltje-dek-je maaltijden bij dorpsgenoten die niet meer zelf kunnen koken. Ook fietst hij sinds 2014 op een duofiets met dorpsgenoten die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, een rondje in de regio. Daarnaast brengt hij dorpsgenoten naar de dagopvang, houdt ze gezelschap, helpt met klussen of het vervoeren van spullen. En ook biedt hij mantelzorg daar waar dorpsgenoten die hulp kunnen gebruiken.

Van der Pouw Kraan wordt in Hoogmade door velen bewonderd om zijn bijdrage aan de gemeenschap, en zijn positieve en oplossingsgerichte houding.

Burgemeester Astrid Heijstee-Bolt, samen met Arie van der Pouw Kraan en zijn vrouw met het lintje en bloemen.