John van Ruiten, directeur Naktuinbouw, ontvangt lintje

Deze nam hij in ontvangst op de dag dat hij afscheid nam als directeur van Naktuinbouw. Van Ruiten ontvangt deze onderscheiding voor de ambassadeursrol die hij vervult voor de Nederlandse tuinbouw. Naast zijn werk zette hij zijn expertise op vrijwillige basis met veel toewijding in voor diverse organisaties op het gebied van tuinbouw. Koning Willem Alexander benoemde hem tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Op vrijdag 19 april ontving hij in Roelofarendsveen uit handen van burgemeester Astrid Heijstee-Bolt de versierselen die horen bij deze koninklijke onderscheiding.

Na 39 jaar Naktuinbouw met pensioen

Op de dag dat John van Ruiten afscheid neemt als directeur van Naktuinbouw, werd hij verrast met de Koninklijke onderscheiding voor zijn bijna vier decennia lange inzet voor de tuinbouwsector. Onder zijn leiding is het bedrijf uitgegroeid tot een vooraanstaande kwaliteitsdienst, zowel nationaal als internationaal erkend en gerespecteerd. Het bedrijf groeide tevens uit tot de grootste werkgever van Kaag en Braassem.

Andere vrijwillersactiviteiten

Naast zijn professionele betrokkenheid heeft Van Ruiten zich op vrijwillige basis ingezet voor diverse organisaties op gebied van tuinbouw. Enkele voorbeelden zijn Stichting Vrienden van de Leidse Hortus en de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen. Zijn vermogen om te verbinden en zijn brede kennis in het vakgebied hebben hier bijgedragen aan diverse initiatieven voor een groenere toekomst. Ook legde hij als bestuurslid bij het Nederlands Instituut voor Biologie de verbinding tussen het instituut en de veredelingsbranche, wat onder andere resulteerde in de ontwikkeling van lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs. Van Ruiten wordt door velen gezien als het boegbeeld van Naktuinbouw en wordt omschreven als een eersteklas ambassadeur van de Nederlandse tuinbouw in het internationale krachtenveld.

John van Ruiten, samen met zijn vrouw, ontvangen een lintje van burgemeester Astrid Heijstee-Bolt.