Roelofarendsveen | Bruggen Noorderhemweg

Onderzoek bruggen Noorderhemweg

Half november 2019 is onderzoek gedaan naar de staat van de bruggen van de Noorderhemweg. Het onderzoek is gedaan om de constructieve staat van de bruggen vast te stellen, zodat hier het beheer en onderhoud beter op kan worden afgestemd.

Gewichtsbeperking brug kruising Langeweg - Noorderhemweg 

Uit het reguliere onderzoek van de gemeentelijke bruggen is gebleken dat de brug op de kruising van de Langeweg met de Noorderhemweg vervangen moet worden. Tot het moment van vervanging controleren wij de staat van de brug vaker. Vooruitlopend op het vervangen van de brug zijn stabilisatiewerkzaamheden uitgevoerd.Zwaar verkeer van 7,0 ton aslast met een maximaal voertuiggewicht van 20 ton mag niet over de brug. Een normale verhuiswagen mag bijvoorbeeld wel over de brug maar een grote kraan niet. Controleer van tevoren of u aan de gewichtsbeperking voldoet. Autoverkeer kan gewoon over de brug. Een omleiding wordt met borden aangegeven. De afvalophaaldienst, hulp- en nooddiensten en omwonenden zijn hierover geïnformeerd.

Bewonersparticipatie nieuwe brug

Voor de nieuwe brug willen we met omwonenden in gesprek om een toekomstbestendige brug te plaatsen. Tegen die tijd worden omwonenden hierover geïnformeerd.

Vragen

Bij vragen kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente via 071 3327272 of via het contactformulier.