Cliëntondersteuning

Heeft u hulp nodig bij het voeren van een gesprek? Maak dan gebruik van de onafhankelijke cliëntondersteuning. Als u binnenkort een gesprek heeft met de gemeente over huishoudelijke hulp, financiën, zelfstandig wonen of zorg, dan mag u iemand meenemen. Bijvoorbeeld uw man, vrouw, kind of een vriend of vriendin.

Wilt u liever een onafhankelijk iemand meenemen? Dan kunt u gebruik maken van één van de vrijwillige cliëntondersteuners. Een cliëntondersteuner helpt u bij het voorbereiden en voeren van het gesprek. Deze ondersteuners zijn onafhankelijk en helpt u bij het gesprek.

U bent degene die bepaalt waarbij u ondersteuning van de cliëntondersteuner wilt. U voert zelf zoveel als mogelijk het gesprek, met hulp van de cliëntondersteuner. De cliëntondersteuner mag het gesprek niet voor u voeren.

Aanvraag

U kunt zelf om een cliëntondersteuner vragen via clientondersteuning@dedriemaster.nu.

Bij de uitgenodiging voor een gesprek via het Kernteam Kaag en Braassem, Participe, het Serviceplein van de gemeente Alphen aan den Rijn of Tom in de Buurt, krijgt u de mogelijkheid dat u gebruik kunt maken van een cliëntondersteuner.

Kosten

Cliëntondersteuning is gratis.