Kernteam Kaag en Braassem

Als u niet weet waar u de juiste hulp kunt vinden, kan het Kernteam Kaag en Braassem u verder helpen.

Er zijn in Kaag en Braassem verschillende plekken waar u terecht kunt met een vraag om hulp of ondersteuning. Bijvoorbeeld bij uw huisarts, de wijkverpleegkundige of de Driemaster.

Wie zijn we?

Ons Kernteam Kaag en Braassem bestaat uit professionele hulpverleners afkomstig van verschillende organisaties. Iedereen, jong of oud, kan direct bij ons terecht, zonder wachttijd of indicatie. Doordat wij allemaal onze eigen specialismen hebben, is er altijd wel iemand die antwoord heeft op uw vraag of zorg. Samen met u zoeken we naar praktische oplossingen dicht bij huis.

Het Kernteam is de spil van de ondersteuning in Kaag en Braassem. We werken samen met verenigingen, vrijwilligers, en hulpverleners van bijvoorbeeld de Driemaster, GO! voor jeugd en het team van TOM. Maar ook met scholen, het Centrum voor Jeugd en Gezin, wijkverpleging en huisarts. Zij kunnen in overleg met u het Kernteam inschakelen, maar u kunt ook zelf contact met ons opnemen.

In veel gemeenten wordt gewerkt met een apart Jeugd- en Gezinsteam en een apart sociaal wijkteam. In Kaag en Braassem maken deze beide teams onderdeel uit van het Kernteam. Daardoor zijn wij er voor inwoners van alle leeftijden, zowel voor alleenstaanden als voor gezinnen.

Hoe werken we?

Wanneer uw vraag bij ons terecht komt, wordt een van ons uw vaste contactpersoon. Hij of zij maakt met u een afspraak. Daarin bespreken we wat u wilt bereiken en hoe u dat aanpakt. Samen maken we een plan. We kijken waar u tegenaan loopt en versterken uw sterke punten. Welke oplossingen ziet u? Waarbij zou u ondersteuning willen? Wat kunt u zelf, of zelf regelen? Dat alles komt aan bod. Bij het zoeken naar de oplossing betrekken we zoveel mogelijk uw familie, buren, vrienden en anderen. Uw netwerk dus. Zo nodig schakelen we specialisten in die meewerken aan de doelen die u wilt bereiken. Met elkaar doen we wat nodig is om u verder te helpen. We blijven betrokken tot u op eigen kracht weer verder kunt.

Hoe bereikt u ons?

We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar. Buiten kantoortijd krijgt u een automatische beantwoording te horen met meer informatie.

  • telefoonnummer 088 900 45 67 (op werkdagen; buiten kantoortijd krijgt u een bandje met meer informatie)
  • e-mail info@kernteamkb.nl
  • postadres: Postbus 11008, 2301 EA Leiden.