Langer thuis

Denkt u ook aan de toekomst? Vaak staan we er nog niet zo bij stil, omdat het nog ver weg voelt. Maar juist als u 50+ bent, is het goed om alvast vooruit te denken. Zo bent u goed voorbereid op de toekomst.

Wonen

Wilt u uw huis verbouwen? Denk dan aan het verwijderen van de drempels. Maar ook als u huurt, is het goed om samen met de woningbouwcorporatie alvast vooruit te kijken. Neem daarvoor contact op met Meer Wonen of Woondiensten Aarwoude. Denk bijvoorbeeld ook aan de inschrijftijd die nodig is als u in aanmerking wilt komen voor een sociale huurwoning. U vindt meer informatie over inschrijven voor een huurwoning bij Huren in Holland Rijnland.

Als huiseigenaar of huurder kunt u een blijverslening aanvragen, zodat u uw woning levensloopbestendig kunt maken en u (in de toekomst) langer zelfstandig thuis kan blijven wonen. Als u al in een prettige woning en omgeving woont, dan is het fijn dat u daar ook kan blijven wonen als u ouder wordt en wellicht wat slechter ter been bent. Nu vooruitdenken en eventueel al aanpassingen doorvoeren zorgt ervoor dat u klaar bent om zelfstandig in uw huis te blijven wonen als u wat ouder wordt. Bekijk alle informatie over Voorziening om zelfstandig thuis te wonen 

Financiën

Als u ouder wordt zijn er ook verschillende momenten waarop u nog eens naar uw financiële situatie kijkt. U wordt bijvoorbeeld grootouder en wilt een bedrag schenken aan uw kleinkind. Of u wilt uw erfenis goed laten vastleggen. Dan is het van belang om dit op tijd op een goede manier te regelen. Heeft u behoefte aan ondersteuning bij het op orde krijgen van uw financiën? U kunt altijd contact opnemen met de Driemaster.

Daarnaast is een tip de pensioenschijf van vijf van het Nibud - Nationaal Insitituut voor Budgetvoorlichting.

Gezelligheid

Gaat u bijna met pensioen? Dan vraagt u zich misschien af hoe u uw ‘nieuwe’ vrije tijd gaat besteden. Wellicht eerst even het vakantiegevoel, maar daarna zoekt u wellicht een nieuwe invulling. Wat doet u graag en wat geeft u energie? Welke mogelijkheden zijn er? Het is fijn als u hier zelf een mooie invulling aan kunt geven. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met Tom in de buurt. Ook kunt u hierover in gesprek met de Driemaster.