Langer zelfstandig thuis

Denk alvast aan uw toekomst en hoe u goed voorbereid kunt zijn op langer zelfstandig thuis wonen.

Denkt u ook aan de toekomst? Vaak staan we er nog niet zo bij stil, omdat het nog ver weg voelt. Maar juist als u 50+ bent, is het goed om alvast vooruit te denken. Zo bent u goed voorbereid op de toekomst. Denk dan bijvoorbeeld aan uw woonsituatie, uw financiën, maar ook uw tijdsbesteding als u niet meer werkt. 

Wonen

Wilt u uw huis verbouwen? Denk dan aan het verwijderen van de drempels. Als huiseigenaar of huurder kunt u een blijverslening aanvragen, zodat u uw woning levensloopbestendig kunt maken en u (in de toekomst) langer zelfstandig thuis kan blijven wonen. Ook als u huurt, is het goed om alvast vooruit te kijken. Denk bijvoorbeeld ook aan de inschrijftijd die nodig is als u in aanmerking wilt komen voor een sociale huurwoning. Als u al in een prettige woning en omgeving woont, dan is het fijn dat u daar ook kan blijven wonen als u ouder wordt en wellicht wat slechter ter been bent. Nu vooruitdenken en eventueel al aanpassingen doorvoeren zorgt ervoor dat u klaar bent om zelfstandig in uw huis te blijven wonen als u wat ouder wordt. Bekijk alle informatie over Voorziening om zelfstandig thuis te wonen. Meld uw vragen bij het Kernteam Kaag en Braassem. Uw vraag wordt behandeld door Tom in de buurt. Kijk voor meer informatie op de website van Tom in de buurt

Financiën

Als u ouder wordt zijn er ook verschillende momenten waarop u nog eens naar uw financiële situatie kijkt. U wordt bijvoorbeeld grootouder en wilt een bedrag schenken aan uw kleinkind. Of u wilt uw erfenis goed laten vastleggen. Dan is het van belang om dit op tijd op een goede manier te regelen. Heeft u behoefte aan ondersteuning bij het op orde krijgen van uw financiën? U kunt altijd contact opnemen met de Diemaster. Kijk voor meer informatie op de website van de Driemaster. Daarnaast is een tip de pensioenschijf van vijf op www.nibud.nl, het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting.

Gezelligheid

Gaat u bijna met pensioen? Dan vraagt u zich misschien af hoe u uw ‘nieuwe’ vrije tijd gaat besteden. Wellicht eerst even het vakantiegevoel, maar daarna zoekt u wellicht een nieuwe invulling. Wat doet u graag en wat geeft u energie? Welke mogelijkheden zijn er? Het is fijn als u hier zelf een mooie invulling aan kunt geven. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk. Kijk voor meer informatie op de website van de Driemaster.