Dementievriendelijk Kaag en Braassem

Het aantal ouderen in Kaag en Braassem stijgt nog steeds en daarmee neemt ook het aantal mensen met dementie toe. Bij dementie kunnen de hersenen informatie niet meer goed verwerken. Het gevolg is dat het lichaam en de geest achteruitgaan. 

Dementievriendelijke gemeente

Gemeente Kaag en Braassem is een dementievriendelijke gemeente en heeft hiervoor het certificaat Dementievriendelijk Kaag en Braassem ontvangen. In een dementievriendelijke gemeente kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk mee blijven doen in de samenleving en is begeleiding op maat mogelijk voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Zo ontstaat een samenleving waarin zo veel mogelijk mensen weten hoe ze met mensen met dementie om moeten gaan. Medewerkers van gemeente Kaag en Braassem hebben hiervoor een training gevolgd in het kennen en herkennen van mensen met dementie.

Dementievriendelijke samenleving

Alzheimer Nederland ontwikkelde een paar handige tools zodat u ook daadwerkelijk aan de slag kunt gaan. Zoals een gratis online training. Kijk hiervoor op de website www.alzheimer-nederland.nl. Zo ontstaat een samenleving waarin mensen met dementie kunnen blijven functioneren, waarin ze iets mogen vergeten, waarin ze thuis gebracht worden als ze verdwalen en waarin ze zo lang mogelijk aan het verenigingsleven kunnen deelnemen.

Heeft u een vraag over dementiezorg?

In gemeente Kaag en Braassem kunt u met vragen over dementie activiteiten, trainingen, mantelzorg en ondersteuning terecht bij samenwerkingspartner De Driemaster . U kunt voor specifieke informatie mailen naar info@dedriemaster.nu of bellen via 0172-427500.