Lever tegels in voor een kroostegel

Kaag en Braassem doet mee aan het NK Tegelwippen. Van 23 tot en met 25 mei kunnen inwoners tot 5m2 tegels gratis afvoeren bij de gemeentewerf. U krijgt in ruil voor uw tegels de Kaag en Braassem kroostegel.

kroostegelDit is een biologisch afbreekbare plantentegel gemaakt van eendenkroos, dat voedingsstoffen bevat voor plantengroei. Wanneer je deze tegel water geeft, groeien er 27 zorgvuldig geselecteerde planten en bloemen uit die specifiek biodiversiteit aantrekken.

Voorwaarde voor het gratis afvoeren, is dat u de tegels vervangt door groen. Wilt u meedoen? Meld u zich aan via dit aanmeldformulier.

Waarom Tegelwippen?

Europa beleeft steeds warmere zomers en nattere herfst en winter. Meer groen in de tuin en in de straat beperkt overlast door klimaatverandering - zoals hitte, droogte en wateroverlast door piekbuien. Dat geldt ook voor ons. Ook levert groen een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid voor vogels, vlinders, bijen en andere beestjes in de tuin. Wip daarom mee! Sinds de eerste editie in 2020 zijn in totaal al ruim 4,3 miljoen verwijderde tegels gemeld via de website van het NK Tegelwippen. Dat staat gelijk aan circa 55 voetbalvelden.

Draag je steentje bij

Heb je tegels gewipt en vervangen door groen? Geef ze op, dan worden ze bij de Tegelteller van je gemeente opgeteld. Kijk hiervoor op de website van NK Tegelwippen.

Bestrating vervangen als vereniging of school

Wilt u als vereniging of school méér dan 5 m2 bestrating vervangen door groen? Neem dan contact op via het contactformulier, onder vermelding van NK Tegelwippen. Dan bespreken wij de mogelijkheden.