Hoogmade | Herinrichting Zuideinde

Sinds enige tijd rijdt de buslijn 182 niet meer door Hoogmade. Buslijn 182 rijdt over de N446 als buslijn 183. Hiervoor worden de bestaande bushaltes gebruikt nabij de rotonde op de N446. De bereikbaarheid en verkeersituatie voor fietsers en voetgangers naar de bushaltes is onvoldoende. Dit willen we verbeteren door het Zuideinde anders in te richten.

Werkzaamheden

Het oude asfalt wordt verwijderd. Aan de fundering worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd en aansluitend wordt er een nieuwe laag asfalt aangebracht. Ook worden de troittoirs en inritten vernieuwd. De weg wordt als 60 & 30 kilometer per uur ingericht. Dat betekent dat er een aantal drempels worden aangebracht. De weg wordt versmald voor de veiligheid van de fietsers, hierdoor ontstaat er meer ruimte voor diversiteit aan groen. De route naar de bushalte wordt aangepast voor de veiligheid van de fietsers en wandelaars.  

Planning

De planning is om in 2024 een aannemer te selecteren en te starten met de uitvoering.

BouwApp

Wilt u graag up-to-date blijven over het project ‘Herinrichting van het Zuideinde’? Download dan de BouwApp. De aannemer gebruikt deze app om u van informatie en foto’s te voorzien. U kunt de BouwApp gemakkelijk op uw mobiele telefoon downloaden via Google Play of de App Store. U kunt ook de website van de bouwapp gebruiken.

Vragen

Bij vragen kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente via 071 332 72 72, via het contactformulier of via de BouwApp.