Startpunt Geldzaken

Wilt u vaker geld overhouden aan het einde van de maand? Geeft u teveel geld uit en wilt u besparen? Of heeft u geldzorgen? De gemeente werkt samen met Startpunt Geldzaken. Bij Startpunt Geldzaken kunt u op een handige manier online tips krijgen over geld. Tips om uw uitgaven te verlagen en uw inkomsten te verhogen. Of tips om stap voor stap uit de geldzorgen te komen. En als u geld over hebt, kunt u zien wat in uw situatie verstandige keuzes zijn. Startpunt Geldzaken is gratis en anoniem. Er worden geen persoonsgegevens gevraagd.

Er zijn verschillende geldplannen waar u gebruik van kunt maken:

Kom uit de geldzorgen

Komt u regelmatig geld tekort? Dan wijst het geldplan 'Kom uit de geldzorgen op startpuntgeldzaken.nl u stap voor stap de weg om uit de geldzorgen te komen.

Beter rondkomen

Wilt u elke maand geld overhouden Kijk dan naar het geldplan 'Beter rondkomen' op startpuntgeldzaken.nl, met tips om uw inkomsten aan te vullen en op uitgaven te besparen.  

Sparen, aflossen of beleggen

Hebt u geld apart gezet? Dan is de vraag of u daarmee wil sparen, aflossen of beleggen. Het geldplan geldplan 'Sparen, aflossen of beleggen' op startpuntgeldzaken.nl helpt u daarbij.

Rondkomen met kinderen

Hebt u moeite uw kinderen te geven wat ze nodig hebben? Dan leidt het geldplan 'Rondkomen met kinderen' op startpuntgeldzaken.nl u naar die regelingen die voor u van belang kunnen zijn.

Studie (klein)kinderen

Wilt u geld sparen voor de studie van uw kind of kleinkind? Bepaal zelf welk bedrag u spaart. En bekijk wat het oplevert als u dit spaart of belegt. Gebruik daarvoor het geldplan 'Studie (klein)kinderen' op startpuntgeldzaken.nl.

Bijna 18?

Wat moet u regelen als uw kind 18 wordt? Kijk op het geldplan Bijna 18?' op startpuntgeldzaken.nl.

Pensioen

Wilt u iets doen aan uw pensioen? Wat kunt u doen aan uw pensioen? Praktische tips voor nu en later. Kijk op het geldplan 'Pensioen' op startpuntgeldzaken.nl.

ZZP'er

Bent of wordt u zzp'er, dan vragen geldzaken extra aandacht. Wilt u weten hoe u die goed kunt regelen? Met het geldplan 'ZZP' op startpuntgeldzaken.nl krijgt u tips voor úw situatie.

Statushouders

Hulp bij geldzaken voor statushouders in het Engels, Arabisch en Tigrinya. Bekijk het geldplan 'Statushouders'op startpuntgeldzaken.nl.

Scheiden

Als u wilt scheiden, moet u veel regelen. Met dit geldplan wordt op basis van enkele gegevens een eerste indicatie over financiële consequenties. Ook worden tips gegeven over vervolgstappen. Bekijk het geldplan 'Scheiden' op startpuntgeldzaken.nl.

Hulp bij schulden

Bent u in de schulden geraakt en kunt u er zelf niet meer uitkomen? Dan kunt u gebruik maken van schuldhulpverlening.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over financiën en administratie op de website van de Driemaster.