Begeleiding in dagelijks leven

Als u ondersteuning nodig heeft in uw dagelijks leven, bijvoorbeeld bij het indelen van de dag of bij praktische zaken zoals de administratie, komt u mogelijk in aanmerking voor begeleiding. Bij begeleiding gaat het niet om het overnemen van taken, maar om de ondersteuning ervan.

Er zijn 2 soorten begeleiding:

  • individuele begeleiding
  • groepsbegeleiding

Bij groepsbegeleiding gaat het met name om het structureren van de dag en het voorkomen van (crisis)opname. Bij oudere mensen is het vaak een oplossing zodat zij zich niet meer alleen voelen.

Aanvraag

Als u begeleiding nodig heeft, geeft u dat aan bij het Kernteam Kaag en Braassem. Uw vraag wordt behandeld door Tom in de buurt

Het Kernteam kijkt samen met u wat uw eigen omgeving, familie, vrienden en bekenden voor u kunnen doen. Of dat er vrijwilligers kunnen worden ingezet. Als uw netwerk of vrijwilligers u niet voldoende kunnen ondersteunen, kan het Kernteam Tom in de buurt inzetten. Tom in de buurt is een samenwerkingsverband van  organisaties op het gebied van ondersteuning en welzijn. Tom in de buurt biedt u dan de begeleiding die u nodig heeft. Kijk voor meer informatie op de website van Tom in de buurt

Hulp bij administratie

Heeft u problemen met uw administratie? Dan kunt u terecht bij de Papierwinkel (website Driemaster.nu). Vrijwilligers van de papierwinkel helpen u dan om uw administratie op orde te krijgen en inzicht te krijgen in de financiën, zodat u daarna zelf in staat bent om het bij te houden.